Curiozitati Despre Albine Pe Care Majoritatea Oamenilor Nu Le Cunosc
Recomanda-ne

Așadar credeți că știti suficiente lucruri despre albine? Albinele sunt unele din cele mai studiate insecte din întreaga lume. Au fost făcute multe cercetări și sunt multe cărți scrise despre ele.

Cu toate acestea încă mai învățăm multe lucruri noi despre ele. Haideți să cunoaștem mai bine albina noastră preferată.

Curiozități Despre Albină

Informațiile pe care le voi menționa vor fi apreciate de oricine iubește albinele. Poate unele din aceste informații le cunoașteți dar poate veți învăța și ceva nou. Vom vedea

#1 Albinele mascul (trântorii) au bunic dar nu au tată

 

 

Albinele și mătcile se dezvoltă din ouă fecundate rezultate in urma imperecherii dintre trantori si regine. Trântorii se dezvoltă din ouă nefecundate. Slujba lor principală este să zboare și să se împerecheze cu reginele. Datorită faptului că pentru trântori nu se folosește lichid seminal, aceștia nu au tată. Totuși, ei primesc material genetic de la mama lor, regina (care avea un tată și o mamă). Așadar albinele si matcile au mama si tata iar trântorii au bunic dar nu au tată.

#2 Albinele trebuie sa adune nectarul de la 4,5 milioane de flori pentru a produce 1 kg de miere

 

O albină produce a 12-a parte dintr-o linguriță de miere. Pentru a produce 1 kg de miere albinele vizitează 4,5 milioane flori;

#3 Larva ce „eclozează” dintr-un ou de albină va fi hrănită de aproximativ 1300 ori pe zi

 

Oul de albină nu eclozează precum un ou de găină. De fapt învelișul lui se dizolvă. Deîndată ce larva s-a eliberat din ou, ea este pregătită să crească și are nevoie de foarte multă hrană. Fără existența unui număr mare de albine doici care să hrănească puietul, colonia de albine ar dispare încetul cu încetul.

Adevărul despre albine: Ai nevoie de o armată să crești o alta!

#4 Albinele bat din aripi de 200 ori pe secundă – acest fapt produce bâzâitul pe care-l auzim.

 

Albinele se deplasează cu o viteză medie de 24 km/oră. E un lucru interesant…. eu nu cred ca pot alerga așa repede!!! 🙂

#5 Albinele își folosesc antenele pentru a detecta aromele

 

Având un simt al mirosului foarte dezvoltat albinele localizează florile bogate în nectar și polen. Ele detectează aroma florală chiar și în timpul zborului.

De aceea e important ca apicultorul să evite mirosurile puternice in timpul inspectiei albinelor. Dacă deschizi stupul mirosind ca un urs transpirat… e foarte probabil să nu ai parte de o primire bună.

#6 Albinele pot detecta bombele

 

Cercetătorii din Laboratorul National Los Alamos, din New Mexico, au reusit să antreneze albinele pentru a mirosi explozibilul. Combinând substanța explozivă cu apă cu zahăr ei au reușit să facă albinele să fie inițial atrase de această substanță iar ulterior doar de mirosul substanței explozive.

https://www.technologyreview.com/s/406961/using-bees-to-detect-bombs/

va continua….

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O miere foarte buna. O folosesc in fiecare dimineata in prima ceasca de cafea.

Elena Zaharia

Coletul a ajuns la timp iar mierea are un gust foarte bun!

Cristina Voinea