Povestea Albinei
Recomanda-ne
  • 16
    Shares

Albina

 

În fiecare zi, devreme de tot, venea la serviciu Albina cea harnică, productivă și bucuroasă de munca ei.
Acolo își petrecea ea zilele, muncind cu sârg și fredonând un cântecel.

Era harnică, productivă și bucuroasă de ce făcea, dar, vai, nu o superviza nimeni.

Bondarul, președinte și director general, a considerat că așa nu se mai poate și a creat un post de supervizor, pe care a angajat un Gândac cu experiență.

Prima grijă a Gândacului a fost aceea de a standardiza ora de sosire și de plecare de la muncă, și a elaborat și niste rapoarte minunate pe această temă.

Curând s-a văzut că era nevoie și de o secretară care să pregătească rapoartele, și ca urmare au angajat o Păianjeniță, care a organizat o arhivă și s-a ocupat și de telefoane.

Și în tot acest timp, Albina era harnică, productivă și se bucura de munca ei.

Muncea și iar muncea. Și din când în când fredona o melodie.

Bondarul, președinte și director general, era încantat de rapoartele Gândacului supervizor, ba chiar i-a mai cerut și niște tabele comparative și grafice, indicatori de gestiune și analize ale tendințelor de viitor.

Așa că a fost nevoie să angajeze și o Muscă, pe funcția de ajutor de supervizor și a trebuit să-i cumpere și un laptop cu imprimantă color.

Curând Albina harnică, productivă și bucuroasă de munca ei, a încetat să mai fredoneze o melodie, și a inceput să se vaiete că pierde vremea cu hârțoagele pe care o puneau să le completeze,  în loc s-o lase să lucreze.

Și atunci, Bondarul, președinte și director general, a hotărât că e momentul să ia masuri: s-a creat postul de administrator general al departamentului în care lucra Albina harnică, productivă și bucuroasă de munca ei.

Această responsabilitate a fost încredințată Lăcustei care, ca primă masură a pus mochetă bej în biroul său și a cerut să i se cumpere un fotoliu special.

Noul administrator general – e clar – a avut apoi nevoie de o mașină, de un computer ba chiar și de o rețea intranet pentru comunicarea cu subalternii.

Tot noul administrator general a mai avut nevoie și de o asistentă personală și a adus-o pe Broască, cea care-i fusese secretară la precedentul loc de munca. Aceasta urma să-l ajute la elaborarea planului strategic și a bugetului pentru departamentul în care muncea Albina harnică, productivă și bucuroasă de munca ei.

Albina nu prea mai cânta, și pe zi ce trece devenea tot mai agitată și mai nervoasă.

„Va trebui să selecționăm o societate de consultanță care să ne elaboreze un studiu cu privire la mediul de lucru în societatea noastră”, propuse Lăcusta. Iar societatea aleasă, contra unei sume consistente, se puse pe studiu, anunțând că are nevoie de câteva luni de lucru.

Dar între timp, Bondarul, președinte și director general, reanalizând cifrele, ajunse la concluzia că departamentul în care lucra Albina harnică, productivă, și ceva mai puțin bucuroasă de munca ei, nu mai aducea același profit ridicat ca până acum.

Și l-a contactat pe Bufniță, renumitul consultant în afaceri, ca să-i ceara un diagnostic al situației.

Domnul Bufniță s-a învârtit trei luni prin birourile societății și a elaborat un raport sofisticat, în mai multe volume, în valoare de câteva zeci de mii de euro, care se încheia cu concluzia: „Sunt prea mulți salariați în acest departament. Trebuie efectuate concedieri”.

Așa că Bondarul, președinte și director general, a trebuit să urmeze sfatul consultantului care-l costase câteva zeci de mii de euro, și să concedieze Albina harnică, productivă și furioasă, care pe vremuri era harnică, productivă și bucuroasă de munca ei.

Morala:

Să nu cumva să-ți treacă prin minte să fii o Albină harnică, productivă și bucuroasă de munca ei!

Este mult mai oportun să fii o Lacustă incompetentă.

Incompetenții nu au nevoie de supervizori, asta o știe toată lumea.

Pe ei nu-i stresează nimeni !

Dacă, totuși, nu te poți împiedica să fii harnic și productiv, să nu cumva să arăți că ești bucuros de munca ta.

Asta n-au să ți-o ierte niciodată!

Iar dacă, în ciuda acestor sfaturi, te încăpățânezi să fii o Albină harnică, productivă și bucuroasă de munca ei,

apucă-te de o activitate independentă, cel puțin așa nu vor trăi toti pe spinarea ta.

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O miere foarte buna. O folosesc in fiecare dimineata in prima ceasca de cafea.

Elena Zaharia

Coletul a ajuns la timp iar mierea are un gust foarte bun!

Cristina Voinea