Aronia – cel mai puternic antioxidant
Recomanda-ne

Aronia – cel mai puternic antioxidant

 

Aronia, fructul de care se vorbește tot mai des și despre care auzim că are multe beneficii pentru sănătate!

Aronia este fructul unui arbust provenit din America de Nord, unde creste la inaltimi de 1000-1200 de metri. Aronia este un arbust inrudit cu macesul facand parte din familia Rosaceae.

Aronia este foarte rezistent si frigul nu il doboara, rezistand pana la temperaturi de -30 de grade Celsius.

 

Fructele produse de Aronia sunt considerate superfructe. Sunt mici, de culoare neagra sau rosie, în funcție de specie, si au un gust amar si astringent. In ciuda gustului care nu este o delicatesa dar nici nu este rau, proprietatile fructelor de Aronia sunt extraordinare si o recomanda pentru a fi utilizata in multiple afectiuni.

Aronia sunt fructe de padure cu un efect tonic general, ce cresc vitalitatea si au multiple proprietati benefice pentru sanatate: imbunatatesc sistemul imunitar, echilibreaza metabolismul si scad nivelul hormonilor de stres.

Aronia sunt fructe bogate in proantocianine, substanţe care se gasesc şi in seminţele de struguri. Consumand 100 g din fructe de aronia vom acoperi necesarul zilnic de acid folic. De aceea aronia sunt indicate si pentru femeile insarcinate. Fructele de aronia sunt hipotensive si, datorita continutului de inulina, sunt indicate pentru diabetici.

Aronia este recomandat de si datorita continutului ridicat in vitamina P (mai ridicat decat in orice alt fruct). Vitamina P are, printre altele, rolul de fixare a vitaminei C in organism si de a reface tonusul vaselor capilare. Aronia contine de 5 ori mai multa vitamina P decat strugurii. 100 ml de suc de aronia pe zi sau 15 g de fructe de padure Aronia sunt suficiente pentru a acoperi nevoile de zi cu zi cu substante vitale importante. Din fructe se obtine suc, prin metoda presarii, care din punct de vedere a structurii chimice si intrebuintarii este identic fructelor proaspete.

 

Aronia (de asemenea cunoscut si ca aronia berry sau choke berry) s-a dovedit a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanti ai naturii. Fructele de aronia contin de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele.

Testul ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) arata ca nivelul de antioxidanti ai fructelor de aronia este de 16062 pentru 100g. Este cea mai mare valoare dintre fructe cu exceptia zmeurei negre (o varietate rara de zmeura)

La faima aroniei au contribuit si rezultatele unor cercetari stiintifice care au relevat efectele benefice in tratarea diabetului, a bolilor cardiovasculare si a cancerului.

Indicatii aronia:

Sucul de aronia, are un continut ridicat de antioxidanti, in special antocianina, este un remediu natural eficient in prevenirea si tratarea numeroaselor afectiuni:
– aronia este un excelent tonic general, creste vitalitatea, ajuta la depasirea caderilor nervoase si suprasolicitarii, stimuleaza regenerarea musculara si osoasa, imbunatateste metabolismul;
– aronia ajuta la detoxifierea organismului;
– aronia previne bolile cardiovasculare si sustine elasticitatea vaselor de sange;
– aronia imbunatateste acuitatea vizuala;
– aronia are efect antihistaminic fiind benefic persoanelor sensibile si predispue la alergii;
– aronia este un bun antiinflamator;
– aronia este anticancerigen;
– aronia regleaza nivelul glicemiei din sange;
– aronia ajuta la controlul greutatii;
– aronia reduce efectele radiatiilor fiind recomandat persoanelor care folosesc in exces calculatorul, telefonul mobil, televizorul; antioxidantii puternici distrug radicalii liberi care afecteaza membranele si continutul celulelor;
– aronia creste imunitate si aronia este recomandata ca un remediu puternic in raceli, prevenirea infectiile virale si bacteriene.
-aronia proprietatile lui il face benefic pentru intreaga familie precum si pentru copii, diabetici, atleti, pacientii care urmeaza un tratament complex.

Informatii utile despre aronia:
Superfructele de aronia au un continut foarte mare de antioxidanti, mult mai mare decat afinele (de 15 ori mai mare), merisorul sau rodiile.
Au un continut mare de proantocianine (care se gasesc si in semintele de struguri) si acid chinic (de 10 ori mai mare decat merisorul).
Continutul in vitamina P al fructului de aronia este mai ridicat decat in orice alt fruct (vitamina P ajuta la fixarea vitaminei C in organism). Fructul aronia contine de 5 ori mai multa vitamina P decat strugurii.

Consumati frecvent Aronia pentru beneficiile ei. Zi de zi suntem bombardati de radicali liberi si suntem supusi stresului oxidativ astfel ca avem nevoie de superalimente de genul Aronia sau altele pentru a ne reechilibra organismul si sistemul imunitar.

Sirop de Aronia cu Miere

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O miere foarte buna. O folosesc in fiecare dimineata in prima ceasca de cafea.

Elena Zaharia

Coletul a ajuns la timp iar mierea are un gust foarte bun!

Cristina Voinea