Recomanda-ne

Diferenţa dintre tipurile de miere

  • Mierea de salcâm este cea mai renumită, la noi. Are o aromă plăcută, mai puţin pregnantă, care nu alterează gustul celorlalte alimente în care e pusă. E un bun laxativ deoarece conţine foarte multă fructoză, e antifebrilă, iar aplicată extern, vindecă răni şi arsuri. E recomandată copiilor, femeilor însărcinate şi persoanelor aflate în convalescenţă.
  • Mierea de rapiţă e şi ea ideală în afecţiuni respiratorii, în plus, e tartinabilă şi foarte bună la gust. Poate fi folosită ca adjuvant în tratarea osteoporozei. O recomand pentru îndulcirea ceaiului si a cafelei!
  • Mierea de floarea soarelui. Tonic al sistemului imunitar, acest sortiment de miere acţionează ca un remarcabil tonic mental, are efecte energizante şi antibacteriene dovedite. În opinia multor apicultori, această miere este indicată în stări de anemie , în convalescenţă şi în cazul persoanelor care prestează activităţi psihice şi intelectuale susţinute.
  • Mierea polifloră este foarte valoroasă pentru că păstrează proprietăţile tuturor florilor din care a fost obţinută. Poate conţine principii amare pentru afecţiuni hepato-biliare sau diuretice.
  • Mierea de tei. Aşa cum ceaiul de tei e calmant, sedativ şi se bea seara pentru că aduce somnul, şi mierea de tei păstrează aceleaşi proprietăţi liniştitoare. E recomandată în afecţiuni ale sistemului nervos, dar şi respiratorii, conţine şi ea multe vitamine şi aminoacizi, fiind utilizată în răceli, bronşite, laringite.
  • Mierea de mană, singura care nu e făcută din nectarul florilor, are două surse de provenienţă: una vegetală (din răşini secretate de conifere, la munte) şi una animală (din excrementele unor insecte mici, verzui, care acoperă frunze şi crenguţe de plante). Este mult mai bogată în săruri minerale decât mierea de flori.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O miere foarte buna. O folosesc in fiecare dimineata in prima ceasca de cafea.

Elena Zaharia

Coletul a ajuns la timp iar mierea are un gust foarte bun!

Cristina Voinea